Η επιλογή της κατάλληλης πετσέτας θαλάσσης δεν είναι απλό πράγμα. Δεν αρκεί να επιλέξετε όμορφες, μοντέρνες πετσέτες θαλάσσης που θα συμπληρώνουν το στυλ σας αλλά και ποιοτικές που θα είναι απαλές, απορροφητικές και θα τις έχετε χρόνια. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της τέλειας πετσέτας ώστε να επιλέξετε τις ιδανικές πετσέτες θαλάσσης για εσάς.


Πετσέτες θαλασσής κατασκευασμένες από όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό περιεκτικότητας σε βαμβάκι.Οι βαμβακερές πετσέτες είναι υψηλής ποιότητας, ανθεκτικές, απορροφούν την υγρασία, δεν αφήνουν ίχνος χνουδιού πάνω σας και προστατεύουν το δέρμα σας από ερεθισμούς.


Απαλές. Ποιος δε θέλει να σκουπίζει το δέρμα του και να ξαπλώνει πάνω σε μια απαλή πετσέτα θαλάσσης.


Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μη πέσετε στην παγίδα να επιλέξετε μια σε μεγάλο πάχος απαλή πετσέτα. Διότι αυτού του είδους οι πετσέτες όταν βρέχονται δε στεγνώνουν εύκολα και γίνονται βαριές κάνοντας δύσκολη τη μεταφορά τους. Οι λεπτές και απαλές πετσέτες θαλάσσης  άνω των 400gr/m2 είναι η τέλεια επιλογή.


Μεγάλο μέγεθος. Οι ιδανικές πετσέτες θαλασσής είναι αυτές που καλύπτουν περίπου το 90% της ξαπλώστρας γιατί κανένας δε θέλει να ακουμπά το δέρμα του πάνω σε ένα ξένο αντικείμενο που μπορεί να είναι εστία μικροβίων. Προστατέψτε την υγεία σας επιλέγοντας μεγάλες πετσέτες θαλάσσης. Ένα καλό μέγεθος περίπου είναι 80 εκατοστά πλάτος επί 180 μήκος. Το ακριβές μέγεθος εξαρτάται πάνω από όλα από τις δικές σας διαστάσεις. Ένας μικροκαμωμένος άνθρωπος χρειάζεται πετσέτα μικρότερων διαστάσεων ενώ ένας μεγαλόσωμος μεγαλύτερων.


Τέλος μη διστάσετε να ξοδέψετε λίγα χρήματα παραπάνω γιατί ό,τι πληρώνεις παίρνεις όπως λέγεται. Επενδύστε σε μοντέρνες, κομψές και ποιοτικές πετσέτες θαλάσσης που θα φροντίζουν το δέρμα σας και θα σας συντροφεύουν για χρόνια στη παραλία.